Ana sayfa » Kuzey Ege Kamp Rotası
Türkmen Şelalesi kampı

Yola çıkmadan önce hazırlık ve planlama yapmak için fazla zaman ayıramamış olsam da yola çıkmak bana çok iyi geliyor. Eylül ayı benim için çok zorlayıcı geçti ve kendimi tükenmiş hissediyorum. Feribot ile Güney Marmara’ya inecek ve Ege’ye doğru devam edeceğiz. Önceki rotalarda olduğu gibi her günü dolu dolu geçirmek yerine sevdiğimiz yerlerde bir kaç gece kamp kurma niyetindeyiz. Önümüzdeki günlerde yağmur bulutları arkamızda olacak gibi görünüyor. Bakalım bu sonbahar bize nasıl sürprizler hazırlayacak?

Pazar sabahı toparlanıyor ve öğle saatlerinde yola çıkıyoruz. 2007 model Mitsubishi L200 Magnum model bir 4*4 araç ile seyahat ediyoruz.

Rotamız kuzeyden güneye doğru ilerlediği için günlerin hızla kısaldığı bu mevsimde fazla bir zaman farkı yaşamayacağız. Hava sıcaklığı olarak ise Ege’ye indikçe gece-gündüz farkının azalacağını umuyoruz. Yanımıza yağmurlu havalara ve ılıman iklime uygun kamp malzemeleri ve kıyafetler aldık.

Belki bir kaç günü arazide geçireceğimizi öngörerek yanımızda bolca kuruyemiş ve Yayla hazır yemek götürüyoruz. Kahvaltılık ve taze meyve alışverişini geçtiğimiz köylerde yapacağız.

Karacabey Kampı
Karacabey Kampı

Her ne kadar uygulamalar yağmur bulutlarını peşimizde gösterse de biz hiç karşılaşmadık. Meğer buralara aylardır yağmur yapmamış. Rüzgar, tüm bulutları savurur kovalarmış. Toprak beton gibi sertleşmiş ve zeytinler dallarında kurumuş. Yol üzerinde işaretlediğim göletlerin kıyısından geçerken su yerinde, tabanda ineklerin ot aradığını gördük. Neyse ki çeşmelerden yana şanslı idik. Su ihtiyacımızı orman yollarındaki çeşmelerden karşıladık.

Kuraklığa bağlı olarak, sonbahar mantarları ile meşhur yaylalarda ancak bir kaç mantar görebildik. Kozak Yaylası’ndaki bir kaç yılkı atı dışında yabani bir hayvan ile karşılaşmadık.

Uzun yolculuklarda yol üstünde mola verir, biraz dinlenir ve yemek yeriz. Maalesef ekonomik şartlar çoğu esnafın kepenk indirmesine yol açmış.

Rota üzerinde gezip gördüğümüz yerleri aşağıda sıraladım. Günlük bloglarda, günleri nasıl geçirdiğimizi, nerede kamp kurduğumuzu ve kamp yerini nasıl belirlediğimizi bulabilirsiniz. Rota takibini wikiloc uygulaması ile yapabilirsiniz.

Bergama Kozak Yaylası
Bergama Kozak Yaylası

Kuzey Ege kamp rotası: Günlük gezi ve kamp planı

Sekiz gün boyunca dört farklı noktada çadır kampı kurduk. Yaklaşık 1200 km yol kat ettik.

Arazi etaplarında, ilk gün Yalova Kirazlıpınar Yaylası’na ters yönden gitmek isterken çukura saplanmamız dışında bir macera yaşamadık. Genel olarak, özellikle kurak havalarda 4*2 araçla da rahatça gidilebilir yollardan geçtik.

1 – 2. gün: İstanbul – Yalova yaylalarıBursa Beşpınar Yaylası kampı

3 – 4. gün: Gemlik – Karacabey Longoz ormanı – Karacabey orman kampı – Yarış Göleti

5 – 6. gün: İvrindi – Madra Dağı – Bergama Kızıl AvluKozak Yaylası kampı

7. gün: Bergama – Yunt Dağı köyleri – Aigai Antik KentiTemnas Antik Kenti – Türkmen (Suuçan) Şelalesi kampı

8. gün: Şelale yürüyüşü – Menemen – İzmir – İstanbul

Seyahat bütçesi

Ekim 2022 itibari ile TCMB gösterge USD/TR kuru: 18,55 oldu.

İstanbul’da, Karacabey’de ve Menemen’de toplam üç kez yakıt istasyonuna gitmişiz. Bir hafta içinde, motorin litre fiyatları 25,6 – 27,5 TL arasında değişmiş.

Yakıt başlığı altında saydığım, Eskihisar-Topçular İdo feribot seferleri için 240 TL ve Balıkesir otoyol geçişinde 98 TL ödemişiz. Geçmiş kamp rotalarımıza kıyasla, çok daha az kilometre ile günlük maliyetimiz iki kattan fazla artmış görünüyor.

Gider Toplam USD/TL (18,55) Oran
Market-Şarküteri alışverişi (Kahvaltılık vb)

     364-₺

 20-$

7%

Yemek (esnaf lokantaları)

      940-₺

 51-$

18%

Yakıt

     3.380-₺

182-$

65%

Kozak çam fıstığı (yarım kg paket)

      505-₺

 27-$

10%

Toplam

    5.189-₺

280-$

100%

09 – 16.10.2022

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir